10 Kasım 2010 Çarşamba

Bebeğin Bezini Değiştirirken Bunlara Dikkat Edin


Hiç kuşkusuz bebeklerimizin gelişim sürecinde, bebek bezi önemli bir üründür. Gerek bebek bezi'nin seçimi olsun gerek ise bebek bezi kullanım kuaralları olsun , hakkında bilgi sahibi olmamız konulardır.

Bebeğin Bezini Değiştirirken Bunlara Dikkat Edin ;

1 ) Alt değiştirme esnasında dikkat edilmesi gereken ilk konu hijyendir, özellik ile buna özen göstermliyiz. Daha sonra genişce bir yüzeye pamuklu bir kumaş ya da temiz bir havlu serin.

  • İlk yapacağınız işlem olan bebeğinizin altını silmek için, şu malzemeleri hazırlayın ;ıslak mendil, temiz bez, kağıt havlu, merhem .
  • Bebeğinizi sermiş olduğunuz örtünün üzerine yatırmadan önce ellerini güzelcene yıkayın ve kurulayın bu işlem sırasında gözünüzü bebeğinizden kesinlik ile ayırmayın.
  • Şimdiki işlem ise , kirli bebek bezini bebeğimizin altından çıkarmak olacak, yanlarda yer alan bantlardan açarak bu işlemi yapacağız ve daha sonra ıslak pamuk, mendil ya da bezle bebeğimizin altını güzelcene silecek ve kurulayacağız.
  • Tahriş olmuş ise merhem ya da pudra sürebilirsiniz. Yeni bezi koymak için bir elinizle bebeğinizin ayak bileklerini tutup poposunu havaya kaldırın ve bezi altına yerleştirin.

2 ) Bebek bezini değiştirirken , bebeğinizin bacaklarını aşağıya doğru indirin ve bebek bezini bacaklarının arasından geçirerek beline kadar çekin. Şunada dikkat etmeyi unutmayın ; erkek çocukların karnını ıslatmaması için penisini aşağıya doğru indireceğiz.

3 ) Bebek bezini bebeğinizin karının üzerinde güzelcene düzleyin ve bebek bezinin arka kenarını belinin ortasına kadar getirin, yapışkan bandı doğru şekilde açın ve yapıştırın.
  • Son olarak dikkat etmeniz gerekenler ; bezin çokda sıkı olmamasına dikkat edin ama bebeğinizin üzerine oturmasına da özen gösterin . Eğer emin oldu iseniz diğer kenarında yapıştırabilirsiniz.
  • Şayet eliniz kremli ise, bebek bezinde yer alan bantlara dokunmadan önce güzel bir şekilde ellerinizi siliniz bunun sebebi ise üzerinde krem olursa bantlar yapışmaz.

0 yorum on "Bebeğin Bezini Değiştirirken Bunlara Dikkat Edin"

Yorum Gönder

iletişim / reklam : info@bebekbezi.org

moda elbise modelleri
 

Bebek Bezi Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by bebek bezi