12 Kasım 2010 Cuma

Bebek Bezi Seçimi



Bebek bezi seçimi esnasında dikkat etmeniz gereken bir kaç altın kural var , bu kurallar bebeğinizin sağlığı ve mutluluğu için çok önemli. Hep birlikte bebek bezi seçimi sırasında dikkat etmemiz gereken kuralları inceleyelim .







a- Bebeğimizin Cinsiyeti ? Bebek bezi seçimi konusunda ilk dikkat etmemiz gereken konu bebeğimizin cinsiyetidir. Bu konunun önemini bebek bezi alışverişi sırasında daha iyi anlayacaksınız çünkü satılan bebek bezlerinin üzerinde genelde kız ya da erkek yazdığını göreceksiniz. Peki bunun nedeni nedir ? Çünkü ; erkek bebekler ile kız bebeklerin idrarının dağıldığı bölgeler birbirinden farklıdır bundan dolayıda bebek bezi üreten firmalar, bebek bezinin o kısmının emiciliği arttırıyorlar. Emiciliği daha fazla olan bölge sayesinde bebeğinizin genital bölgesi daima kuru kalıyor


b- Hijyenik olması ? Bebek bezinin temiz olması peki tabi çok önemli çünkü bebeğinizin bez bölgesi mikroplara karşı korunaksızdır. Bebek bezinin temizliği konusunda emin olmak istiyorsanız size tavsiyemiz paket içerisinde olan bebek bezlerini tavsiye etmenizdir.Bunu sebebi ise paket içerisinde bulunan bebek bezlerinin hem taşınma sırasında hemde satıldığı rafda bekler iken mikroplardan uzak olmasıdır. Şayet bebek bezi açıkta satılan bir bez olsa idi siz bu bebek bezinin temizliğinden asla emin olamazdınız. İkinci ve en önemli nokta, bebek bezinin ; güvenilir,bilinen markalardan seçimi yapılmasıdır çünkü bilinen bebek bezi markaları, bezin hizyenik olması konusunda daha hassastırlar.


c- Bebeğinizin Kilosuna göre mi? Bebek Bezini seçimi esnasında öncelik ile bebeğinizin ayı değil, kilosu önemlidir. Eğer bebeğiniz kilosunun altında yada üzerinde ise bu bebek bezinin sızdırması anlamına gelir ve buda bebeğiniz mutsuz olmasına neden olabilir. Bebekler aynı olsa bile kiloları birbirinden farklı olabilir. Bebeklerin doğum kiloları bile farklıdır; kimi bebekler 2.500 gr doğar, kimi 4.000 gr. Bundan dolayı bebeğinizin kilosuna uygun olan bezleri seçin. Marketlerde yeni doğandan başlamak üzere bebeğinizin tuvalet eğitimi aldığı döneme kadarki kilosuna göre (2-28 kilo arası) yaklaşık 6 ayrı bez boyu olduğunu hatırlatalım. Bez paketinin üstünde mutlaka hangi kilodaki bebeğe kullanılacağı belirtilir.



d- Emiş gücü nasıl? Seçecek olduğunuz bebek bezinin emiş gücü, bebeğinizin altının daha uzun süre kuru kalmasını sağlayacağı gibi, sizin de daha uzun sürede bez değiştirmeniz anlamına gelir. Bu açıdan bakıldığında hem sağlıklı hem ekonomik bir tercihtir. Böylece bebeğinizin pişik olmasınıda engellemiş olursunuz ve daha az bez kullanacağınızdan daha az para harcamış olursunuz. Eğer bebek bezinin emiş gücünden emin değilseniz ya bunu deneyerek tecrübe tmelisiniz yada daha önce tecrübeli olan annelerin tecrübelerini göz önüne almalısınız.


e- Bebek Bezi Hava aldırıyor mu? Bebeğinizin cildisi tahrişlerden korumak istiyorsanız bebek bezinin hava aldırmasına özellik ile dikkat edin çünkü bebek bezinin hava alması cilt tahrişini engelleyen en önemli faktörlerden biridir. Eğer hava almayan bir bebek bezi kullanır iseniz ; hava almayan genital bölgede oluşan sıcaklık ve nem nedeniyle tahrişler oluşacaktır ayrıca bu durum bebeğinizin cildinde sorun yaratacak zararlı bakterilerin üremesine de zemin hazırlıyor.


f- Bebek Bezi Ergonomik mi? Bebek bezi seçimi konusu ile ergonomik kelimeleri de bir araya gelir mi demeyin . Bu konuda çok önemli ; bebeklerin kilosuna ve boyuna uygun şekilde üretilen bebek bezleri bebeğinizin hem daha rahat etmesini sağlıyor hemde sızma gibi küçük tatsızlıkların da önüne geçmiş oluyor. Bu kural yan bantlar için de geçerli. Eğer yan bantlar ergonomik değil ise ; bezin ya sıkı ya da gevşek kalmasına yol açıyor. Ayrıca bantların hemen bozulmaması gerektiğini de hatırlatalım. Kontrol için birkaç kez açıp kapatmak durumunda kaldığınızda, kaliteli bant yeniden yapışıyor. Kalitesizler ise yapışmıyor.


g- Sevimli figürler var mı? Bebek bezi seçimi konusunda sevimli figürler kriteride de size ilginç gelmiş olabilir. Fakat tecrübeli anneler, sevimli figürlerin ve renklerin önemini bilirler. Bebeklerin el ve ayak becerileri geliştiğinde şunu rahatlık ile gözlemlersiniz ; bezlerini çıkarmak için uğraştıklarını görürsünüz. Bu durum, bezden hoşlanmadığından değil, çıplak kalmaya bayıldıklarındandır. Bu süreç içerisnde , bezin üstündeki sevimli figürlerin bebeğinizin bezi benimsemesini kolaylaştıracağını ayrıca belirtmek gerek.


0 yorum on "Bebek Bezi Seçimi"

Yorum Gönder

iletişim / reklam : info@bebekbezi.org

moda elbise modelleri
 

Bebek Bezi Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by bebek bezi